Constructorii romani preiau modele de afara si vin deja cu oferte care pornesc de la 595 de euro pe metrul patrat

Ca multi alti romani, Cristian Olaru a inceput in urma cu cativa ani sa-si ridice o casa. Calitatea executiei, dar si a finisajelor l-au nemultumit insa profund. Inca de atunci s-a gandit sa construiasca acel produs imobiliar care sa dea solutia tuturor problemelor intampinate de el.

In vara anului trecut a facut primul pas. A achizitionat franciza unui dezvoltator imobiliar consacrat de pe piata franceza a constructiilor de locuinte individuale. Acum, directorul Romspedition Logistik vinde "case pe pamant", din caramida, cu un pret pe metrul patrat de 595 de euro, dar si cu un termen de livrare ce porneste de la numai patru luni. "Societatea noastra detine circa 30 de proiecte cu suprafete totale construite desfasurate intre 90 si peste 300 de metri patrati, astfel incat sa ne putem incadra cat mai bine pe orice suprafata de teren", spune Cristian Olaru. El precizeaza ca, similar tuturor francizatiilor Mikit europeni, construieste in mod traditional, adica pe fundatie de beton si caramida, in timp ce compartimentarile interioare se realizeaza din rigips.

Pretul final este pretul contractat initial

Ce ii individualizeaza pe piata pe cei de la Romspedition? Caracterul complet al produsului imobiliar pe care il scot la vanzare, spun ei. In fapt, antreprenorul este totodata si cel care ofera consultanta pentru identificarea terenului, pentru obtinerea finantarii, tot el identifica alaturi de client proiectul optim si, intr-un interval de patru pana la sase luni de la obtinerea autorizatiilor, livreaza casa dorita la cheie.

"Ne adresam in special clientilor cu venituri medii, fie ca sunt familii tinere care cumpara o prima locuinta, fie ca sunt persoane care locuiesc intr-un apartament la bloc si care apreciaza confortul unei locuinte individuale", spune Cristian Olaru. Firma pe care o conduce nu are in acest moment concurenti directi pe acest segment al pietei autohtone. Cu toate acestea, dinamismul din sectorul imobiliar in ansamblu ii pune in pozitia de a "musca" din clientii dezvoltatorilor de apartamente noi, dar ale caror termene de livrare si preturi sunt considerabil mai mari. Alti clienti ai celor de la Romspedition vin din randul celor care intentionau sa construiasca o casa in regie proprie, precum si din al celor care urmareau achizitionarea unui apartament intr-un bloc vechi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.