Distrigaz Sud a propus Autoritatii de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) un proiect privind infiintarea a cinci sucursale de distributie si cinci de comercializare in cadrul procesului de separare a activitatilor, potrivit directorului general al companiei, Bernard Arnaud

"In cadrul procesului de separare a activitatilor de furnizare gaze de cele de distributie am reafectat personalul Distrigaz Sud, astfel incat sa cream cinci sucursale de distributie si alte cinci de comercializare, care vor deveni regionale", a spus Arnaud, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, in perioada urmatoare, reprezentantii Distrigaz Sud vor discuta cu oficiali ai Ministerului Economiei si ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului pentru a pune la punct organizarea juridica a societatii.

"Separarea sistemului de baze de date privind cele doua activitati de distributie, respectiv furnizare, care presupune costuri fioarte mari, a fost conceputa inca din 2006, luandu-se in considerare exigentele europene legate de aceasta separare, astfel ca in 2007, nu vom mai avea costuri legate de acest proces", a afirmat, la randul sau, directorul financiar al companiei, Pierre Parvex. Responsabilii Distrigaz Sud au mai aratat ca procesul de separare a celor doua activitati nu se va realiza cu ajutorul unui consultant, ci se va face de catre managamentul companiei.

Distribuitorii de gaze naturale trebuie sa-si separe pana la 1 iulie 2007 activitatile de distributie gaze de orice alt fel de activitati, potrivit directorului general al Departamentului de Preturi si Tarife din cadrul ANRGN, Gabriel Sirbu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.