Gradul de penetrare a asigurarilor a atins in 2006 nivelul de 1,65% din produsul intern brut (PIB), fata de 1,54% in 2005.
Potrivit datelor statistice de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), la finalul anului 2006 numarul de asigurari de viata in vigoare era de 5,3 milioane. In acelasi timp, un sondaj Insomar arata ca 12% dintre romani detin o asigurare de viata. Si uite asa apare un paradox: 12 procente din populatia Romaniei reprezinta 5,3 milioane de romani.

Explicatia acestuia este una cit se poate de simpla: larga majoritate a romanilor, in special cei care au luat credite bancare, uita ca detin o asigurare de sanatate. Si asta pentru ca oamenii au fost mai interesati de obtinerea creditului decit de asigurarea de viata, plus ca drepturile s-au cesionat de regula bancii. "Asigurarile de viata au crescut foarte bine in ultimii ani, insa acest fapt s-a datorat creditelor bancare, in speta bancilor, care au impus clientilor incheierea unei astfel de polite. Dar o data cu domolirea creditului numarul de polite va scadea", sustine Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.