Profiturile mici ale asiguratorilor ii fac pe acestia sa se gandeasca la cresterea preturilor politelor de asigurare, mai ales ale celor RCA si CASCO, in conditiile inregistrarii de pierderi a profitului in 2006, afirma reprezentanti ai asiguratorilor.

Estimarile pentru 2007 apreciaza ca valoarea pietei asigurarilor va depasi doua miliarde de euro anul acesta, in conditiile cresterii constante, din ultimii ani, de 25-30%. Anul trecut, piata a inregistrat o crestere de 33 de procente fata de 2005, la peste 1,6 miliarde de euro.

"Piata de asigurari din Romania va avea anul acesta un ritm de crestere apropiat de cel din 2006, cand valoarea primelor brute subscrise a fost de peste 1,6 miliarde de euro, a declarat, ieri, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, la un seminar despre piata asigurarilor.

Totusi, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), Cristian Constantinescu, crede ca ritmul de crestere a pietei va fi mai mic de 20% pe an si afirma ca pretul unor polite, in special RCA si CASCO, ar trebui sa fie majorate cu circa 30%. In acelasi timp, acesta estimeaza ca piata de asigurari din Romania a trecut pe pierderi anul trecut, de la un profit de circa 1% din cifra de afaceri in 2005. "Consider ca piata de asigurari a inregistrat pierderi anul trecut. In 2005, industria a realizat un profit de circa 1% din cifra de afaceri", a mai afirmat Constantinescu. El nu a putut sa aprecieze, deocamdata, nivelul pierderilor cumulate. Nici oficialii CSA nu s-au putut pronunta asupra profiturilor obtinute de asiguratori, intrucat nu s-au centralizat inca datele financiare pe 2006 de la companii.

Sistemul privat de asigurari, o alternativa pentru romani

Circa 59% din repondenti considera ca sistemul privat de asigurari este o alternativa buna la asigurarile sociale publice (in crestere cu 13 puncte fata de 2003), potrivit unui sondaj Insomar, realizat la solicitarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.