Aproximativ trei sferturi din rulaj au fost asigurate de schimburile cu titluri ale Societatilor de Investitii Financiare

Sedinta bursiera de ieri s-a caracterizat printr-o scadere a rulajului bursier cu aproape 33% fata de sesiunea anterioara. Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 12,3 milioane de euro (41,84 milioane de lei), la un volum de 35,2 milioane de actiuni. Din aceasta, aproximativ 75% a fost reprezentata de schimburile cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

"Lichiditatea a fost destul de mica, ceea ce inseamna ca acel convocator AGA anuntat la SIF Transilvania nu a convins pe deplin investitorii. Sedinta, destul de anosta, a fost inviorata de cele trei tranzactii speciale (deal) din sectorul societatilor de investitii si de aprecierea titlurilor Rompetrol cu aproape trei puncte procentuale", a explicat, pentru Adevarul, Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest Focsani. Cele mai lichide titluri listate s-au apreciat, ieri, cu 0,30%, in timp ce indicii BET - Compozit si BET - FI au inregistrat variatii modeste.

Tranzactii speciale in sectorul SIF in valoare de peste 9 milioane de lei

Sectorul financiar s-a remarcat prin perfectarea a trei tranzactii speciale cu pachete de actiuni ale SIF Moldova (SIF 2), SIF Transilvania (SIF 3) si SIF Oltenia (SIF 5). Cea mai "consistenta" s-a ridicat la valoarea de 4,06 milioane de lei si a constat in tranzactionarea unui pachet de 1,25 milioane de actiuni SIF 3 la cursul de 3,2500 lei/titlu. La pretul de 3,1200 lei/actiune s-a perfectat un deal cu 850.000 de actiuni SIF Moldova, iar la pretul de 3,4100 lei/titlu a fost incheiata o tranzactie speciala cu 775.000 de actiuni SIF Oltenia.

Titlurile SIF 5 s-au apreciat, ieri, cu aproape un punct procentual, pana la nivelul de 3,3600 lei/actiune. Si titlurile SIF 2 au avut parte de o evolutie pozitiva, apreciindu-se cu 0,33%, in timp ce actiunile SIF Banat Crisana (SIF 1) si cele ale SIF Transilvania (SIF 3) au pierdut 0,90% si, respectiv, 0,31%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.