Cosmote: 1,23 mil. de clienti si venituri de 43,8 milioane de euro Raportul companiei arata ca pierderile EBITDA (inainte de plata dobanzilor, a taxelor, includerea deprecierii si amortizarii) ale Cosmote Romania au ajuns anul trecut la 65,7 milioane de euro.

Cel mai tanar jucator de pe piata telefoniei mobile din Romania a raportat in cel de-al patrulea trimestru venituri de 17,2 milioane de euro, in timp ce pierderile operationale au insumat 19,4 milioane de euro.

"Compania din Romania este singura subsidiara a grupului care a terminat anul trecut cu pierderi, fata de restul filialelor care au evoluat bine in termeni ai profitabilitatii, iar cifrele de afaceri au fost in crestere", se arata in raportul companiei elene.

Compania avea la finele anului trecut 1,23 de milioane de clienti, dupa ce a atras circa 556.000 in ultimul trimestru, din care 19% cu servicii pe baza de abonament. Pe ansamblul anului, numarul de clienti a urcat cu 1,17 milioane.

Potrivit reprezentantilor greci, compania a inregistrat un ultim trimestru al anului trecut foarte bun in conditiile in care au fost depasite obiectivele operationale, iar numarul de clienti a sporit cu 556.000 pana la 1,23 de milioane de clienti. Dintre clienti atrasi in ultimul trimestru, 19% au apelat la serviciile pe baza de abonament. Cota de piata a Cosmote Romania este estimata la aproximativ 7%, conform raportului publicat de operatorul elen.

In prezent, pe piata romaneasca, aproape 95% din populatie are acces la reteaua Cosmote, care acopera teritoriul national in proportie de 72%, dupa ce grecii au investit peste 220 de milioane euro.

Cosmote a anuntat la nivel de grup majorarea cu 6,1% a profitului net inregistrat anul trecut, comparativ cu anul 2005, in conformitate cu prognozele pietei.