La prima vedere, investitiile mai mici de 100 de lei par nerentabile. In plus, si optinunile noastre de economisire par limitate. Din fericire, lucrurile nu sint citeodata asa cum le vedem noi.

Spre exemplu, cu un RON puteti cumpara o unitate de fond mutual. E drept, e valabil doar la fondul pe actiuni Napoca, unde un titlu costa 0,9001 lei. Insa daca suma creste peste 10 lei, atunci se maresc si oportunitatile noastre de econo-misire. La fondul Integro, o unitate costa 4,2393 lei, la Star Focus, 5,61 lei, la Star Next, 5,97 lei, la FCEx, 6,9328 lei, la Stabilo, 7,1508 lei, la Fotuna Classic, 7,9900 lei, iar la Intercapital, 8,4300 lei. "Suma minima care trebuie investita la un fond mutual este data de valoarea unei unitati la acel fond. Dar la fondurile la care titlurile au valori mari, sa zicem de 40 RON, se da voie sa se cumpere si fractiuni din acel titlu", ne asigura presedintele Star Asset Management, Dorin Danescu.

Potrivit acestuia, pentru a cumpara o unitate de fond nu trebuie decit sa va deplasati la acel fond pentru a completa un formular de subscriere. Daca nu cunoasteti sediul acelui fond, accesati pagina acestuia de pe net. Mai puteti completa formularul de subscriere si prin e-mail sau fax.