Emiterea unui card de debit poate dura de la citeva zile la citeva luni, in functie de fiecare societate bancara. Lucrurile, insa, sint pe cale sa se schimbe odata cu aparitia cardurilor de debit preplatite.
Acestea vor putea fi achizitionate de la orice comerciant, fara a mai fi nevoie de a deschide un cont bancar. Euronet, compania care va introduce aceste tipuri de produse, mai are in vedere si alte facilitati in ceea ce priveste plata utilitatilor sau transferuri valutare internationale. Printre produsele care vor fi lansate, in curind, se numara si cardurile de debit preplatite. Acestea vor fi asemanatoare, ca mod de functionare, cu cartelele telefonice aflate deja in circulatie.

Astfel, clientii vor putea achizitiona un card de debit fie de la reteaua Euronet, fie de la alti comercianti, fara a mai fi nevoie de intermediul unei societati bancare pentru deschiderea unui cont. Suma platita pentru un astfel de produs se va regasi, in mod firesc, pe card, utilizatorul putind efectua operatiuni bancare specifice. Cardurile pot fi reincarcate oricind, iar in ceea ce priveste comisioanele, acestea pot lipsi cu desavirsire sau pot fi percepute o singura data, in momentul achizitionarii, in functie de tipul cardului. Tot in domeniul instrumentelor de plata la distanta, Euronet scoate pe piata cardurile pentru cadouri, propunind patru variante. Euronet se va implica si in procesul de transfer de bani peste hotare. Tranzactiile se vor putea efectua la comercianti prin utilizarea POS-urilor. Dupa cum sustin oficiali ai companiei, tranzactia in sine dureaza numai 30 de secunde, iar destinatarul va putea ridica banii in aproximativ 30 de minute. Pentru colectarea banilor, Euronet poate valorifica activitatea prepay din Spania, avind totodata si 16.000 de puncte de distributie cu banci din America Latina. De asemenea, compania isi va dezvolta si mai mult serviciul de plata a facturilor de utilitati cu ajutorul POS-urilor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.