Indicele BET – FI s-a apreciat cu 0,62%, in timp ce actiunile celor mai lichide companii au pierdut 0,91%

de
Pe o lichiditate relativ modesta, de aproximativ 14,6 milioane de euro, actiunile celor mai lichide companii listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au pierdut, ieri, in medie 0,91%. Indicele BET - Compozit a inregistrat o apreciere modesta, de numai 0,08%, in timp ce actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au revenit pe plus. Indicele BET - FI a crescut cu 0,62%, pana la nivelul de 62.067,30 de puncte.

Analistii spun ca sectorul SIF-urilor traverseaza o perioada de acumulare si apreciaza ca evolutia titlurilor societatilor de investitii este intentionat mentinuta la cotatii joase. "Pe SIF-uri se acumuleaza foarte mult in aceasta perioada. Evolutia din acest sector continua sa faca nota discordanta atat cu evolutia Bursei de Valori in general, cat si cu cea a burselor europene. Acest lucru ridica un semn de intrebare: este posibil ca titlurile SIF sa fie intentionat mentinute la preturi foarte mici pentru a se acumula foarte mult", a explicat, pentru Adevarul, Adrian Simionescu, director al Finans Securities.

Cel mai activ titlu financiar a fost SIF Moldova (SIF 2), cumuland peste 9,2 milioane de lei. Titlurile SIF 2 au inchis, ieri, la cursul zilei precedente, de 3,0100 lei/actiune. De o crestere de peste un punct procentual au avut parte titlurile SIF Transilvania (SIF 3). Acestea s-au apreciat cu 1,31%, pana la pretul de 3,1000 lei/actiune. Titlurile SIF Banat Crisana (SIF 1) au urcat cu 0,92%, pana la 3,28000 lei/actiune, iar cele ale SIF Oltenia (SIF 5) - cu 0,30%, pana la 3,3100 lei/actiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.