Rata de succes a afacerilor in sistem franciza, derulate anul trecut in Romnia, a fost de 89%, rata intilnita si in celelalte tari din Comunitatea Europeana, spune directorul Asociatiei Retelelor de Franciza din Romnia, Razvan Blid.
Retelele de franciza din Romania au obtinut, in 2006, o cifra de afaceri de peste un miliard de euro, in crestere cu 12% fata de 2005, cind cifra de afaceri a fost de 890 milioane euro. Cifra de afaceri a fost realizata de 285 de marci prezente in Romania, 65% din aceasta cifra fiind generata in Bucuresti. Pentru 2007, cifra de afaceri este estimata sa depaseasca 1,5 miliarde euro. In prezent, in Romania sint 900 de achizitori de francize, in timp ce Ungaria are peste 400 de modele de franciza, iar Franta, peste 900.000 de francizati. In acest moment, 47 de marci romanesti vind francize, iar sase dintre ele s-au dezvoltat regional si functioneaza peste hotare. Doi dintre marii francizori care vor intra in Romania in acest an sint Ikea si Starbucks.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.