Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, isi propune, si pentru 2007, diminuarea evaziunii fiscale in sectorul comercializarii uleiurilor minerale, cel al constructiilor, al jocurilor de noroc, si asta pentru ca in 2006 nu a reusit sa gaseasca solutiile pentru implementarea unui sistem infailibil

Vladescu: In 2007 vreau sa-l las pe contribuabil linistit "Cautam solutii. Nu am gasit solutiile necesare. Nu suntem atat de destepti incat sa facem un sistem infailibil. Noi singuri gasim caile de evaziune. in principiu, in 2007 vreau sa-l las pe contribuabil linistit. Eu cred ca e mare lucru", a declarat intr-un interviu acordat NewsIn, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.

In privinta jocurilor de noroc, Vladescu sustine ca Loteria Romana va detine in continuare monopolul pentru jocurile cu numere (loto), insa vor fi conditii mult mai stricte pentru pariurile sportive. "Pentru cazinouri exista un anumit control. insa, in sectorul pariurilor sportive si al masinutelor electronice evaziunea este foarte des intalnita, iar controlul aproape inexistent. Vom aplica un sistem european: de cate ori trage la maneta de atatea ori trebuie sa plateasca catre bugetul de stat", a spus Vladescu.

In sectorul uleiurilor minerale, ministrul finantelor a declarat ca se cauta un sistem de marcare al acestor produse. Conform acestuia, evaziunea fiscala se intalneste in comercializarea derivatelor din uleiuri minerale, derivate care nu sunt supuse accizarii. "Avem probleme cu aceste fractii din petrol. Ies sub forma de derivat si combinate cu alte substante pot rezulta motorina si benzina neaccizata", a spus Vladescu.

In domeniul constructiilor, ministrul Vladescu sustine ca un prim pas impotriva evaziunii fiscale s-a realizat prin obligativitatea firmei de a achita TVA-ul datorat unei constructii. "Este primul pas, mai incercam. Dar nu avem control acolo unde se fac lucrari cu muncitori, iar TVA se plateste doar la cumpararea materialelor de constructii", a adaugat Vladescu. Un alt deziderat al ministrului Vladescu pentru 2007 este republicarea, in luna martie, a Codului Fiscal si a Codului de procedura Fiscala, impreuna cu normele de aplicare.

Tot in 2007, Vladescu isi propune sa elimine din bugetul de stat capitolul intrari de credite externe, pozitie care, conform ministrului, creeaza confuzie. "Intrarile de credite externe sunt 90% cheltuieli de capital. Ministerele mereu se plang ca nu au cheltuieli de capital. Vreau ca singurul dator pe piata pe pietele externe sa fie Ministerul Finantelor", a explicat Vladescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.