Anul trecut, profitul total al Societatilor de Investitii Financiare a crescut cu aproape 40%, fata de 2005

Daca in 2005, profitul net cumulat al celor cinci societati de investitii financiare (SIF) inregistra o scadere de 15% fata de anul anterior, in 2006 insa totalul profiturilor SIF a urcat cu aproape 40%, pana la 339,45 milioane de lei.

Rezultatele financiare preliminate pentru anul 2006 raportate de Societatile de Investitii Financiare (SIF) au confirmat, in linii mari, estimarile analistilor. "Usor peste asteptari au fost rezultatele prezentate de SIF Banat-Crisana, in timp ce SIF Moldova a inregistrat cel mai slab profit", subliniaza Marcel Murgoci, director de tranzactionare la Estinvest Focsani.

SIF Banat-Crisana a obtinut cel mai bun profit

Bilantul SIF-urilor nu s-a reflectat imediat asupra evolutiilor de la Bursa. "Ultima sedinta de tranzactionare nu a fost marcata, in sectorul financiar, de rezultatele raportate, informatiile fiind deja incluse in pret.

Pe termen mediu insa, calculul dividendelor sau posibilitatea acordarii de actiuni gratuite si-ar putea pune amprenta esupra evolutiilor cursurilor actiunilor SIF", explica Murgoci. In acelasi timp, o reactie imediata din partea investitorilor s-ar putea remarca in cazul evolutiei titlurilor SIF Moldova, ca urmare a rezultatelor publicate vineri.

SIF Banat-Crisana s-a plasat, anul trecut, pe prima pozitie in topul societatilor de investitii financiare sub aspectul profitului net. Astfel, societatea a consemnat un profit net de 83,14 milioane de lei, cu 64,8% peste valoarea din 2005. Profitul brut al societatii a urcat de la 52,84 milioane de lei la 88,18 milioane de lei. Societatea de investitii a obtinut venituri de 154,23 milioane de lei, in usoara crestere fata de rezultatul din 2005. In acelasi timp, cheltuielile au urcat cu 26,3%, la 66,05 milioane de lei. SIF Banat-Crisana a inregistrat la finele anului precedent un nivel al activelor nete de 1,51 miliarde lei, conform datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).

Pe pozitia secunda s-a plasat SIF Oltenia, care a inregistrat anul trecut un profit net de 78,9 milioane de lei, cu 44,3% peste valoarea din 2005. Profitul brut al societatii a avansat de la 57,79 milioane de lei la 88,48 milioane de lei. Veniturile societatii s-au ridicat la 136,98 milioane de lei, in crestere cu 70% fata de anul precedent. In aceeasi perioada, cheltuielile s-au dublat, ajungand la 48,5 milioane de lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.