Noile companii sunt OeKB Versicherung AG din Austria, AXA Corporate Solutions Assurance si Compagnie Francaise d'Assurance pour le Commerce Exterieur (COFACE) din Franta, CartPrint Insurance din Lichstenstein, Euresa-life din Luxemburg si divizia din Ungaria a companiei italiene Generali.

OeKB Versicherung face parte din grupul financiar austriac Oesterreichische Kontrollbank (OeKB) si ofera servicii de asigurari de credit. Potrivit informatiilor de pe portalul OeKB Versicherung, polita de asigurare include si insolventa, costurile de refacere si riscurile politice. OeKB a inclus, pe 5 februarie, Romania in baza de date, cu un rating de ‘3’ din ‘7’. Institutia austriaca nu asigura decat creditele in tari care au un asemenea calificativ. Pentru Romania, OeKB acopera in procent de 100% impactul riscurilor politice. Potrivit informatiilor publicate de CSA, OeKB Versicherung a cerut sa poata oferi pe piata din Romania doar asigurarile de credite.

AXA Corporate Solutions Assurance este divizia de solutii pentru companii a celui de-al doilea jucator european pe piata asigurarilor, AXA. CSA nu a publicat, pana in momentul de fata, tipurile de asigurari ce urmeaza sa fie oferite in Romania de AXA Corporate Solutions.