Potrivit expertilor companiei de consultanta financiara si audit KPMG, principalele provocari ale Romaniei ca urmare a aderarii la Uniunea Europeana sunt respectarea standardelor de mediu si armonizarea legislatiei cu prevederile europene.
Pentru a face fata obstacolelor, societatile comerciale trebuie sa-si adapteze ofertele la interesele clientilor, iar "castigarea increderii reprezinta un element esential pentru succesul in afaceri", a declarat Victor Kevehazi, senior partner la KPMG. El a adaugat ca nicio companie nu va putea functiona fara autorizatie de mediu si fara sa se conformeze normelor specifice de mediu. "Legislatia UE a impus cerinte mai stricte companiilor romanesti si ne putem astepta la o legislatie mai dura".

Un alt aspect subliniat de reprezentantul KPMG a fost necesitatea introducerii noilor reglementari in domeniul financiar si contabil, precum si a noilor reguli de guvernare corporatista.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.