Pretul terenurilor a crescut generalizat in ultimii doi ani, in toate zonele Capitalei, si este cu 50% sau chiar 400% mai mare, in functie de facilitatile create in zonele respective, sustin analistii imobiliari bucuresteni.

Pretul terenurilor din Capitala a crescut cu pana la 400% Potrivit lui Daniel Mitarcu, consultant senior in cadrul departamentului terenuri al DTZ Echinox, preturile la terenurile din Bucuresti s-au majorat mai mult in partea de nord decat in partea de sud a orasului. "Este posibil ca pretul de constructie sa influenteze indirect pretul terenurilor. Astfel ca, daca preturile produselor imobiliare vor creste mai incet decat costurile de constructie presiunea se va restrange asupra pretului terenulurilor", spune Mitarcu.

Agentii imobiliari bucuresteni spun ca tranzactiile cu terenuri au fost avantajoase in ultimii doi ani, iar in interiorul Capitalei preturile au crescut din cauza lipsei de terenuri, in special pentru constructia de locuinte si birouri. Ei mai spun ca piata terenurilor a crescut si din cauza ca tot mai multi dezvoltatorii si investitori straini, dar si romani au putut plati preturi fara ca profiturile lor sa fie in pericol, potrivit NewsIn.

"Lipsa terenurilor din interiorul orasului a facut ca preturile sa explodeze practic in ultimii doi-trei ani de zile si sa creasca chiar cu 200 %. Cu toate acestea, am observat in prima luna din 2007 o stabilizare si cred ca in urmatoarea perioada preturile se vor aseza la valoarea actuala", sustin reprezentantii Agentiei Corint.Consultantii din piata terenurilor mai spun ca pretul pentru terenuri poate fi influentat si de motivatia dezvoltatorilor de a construi produse imobiliare, care la randul ei este influentata direct de cererea de pe piata.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.