Gerovitalul, unul din cele mai reprezentative branduri romanesti, va sustine iesirea Farmec pe pietele internationale, compania avand in planuri deschiderea a trei reprezentante in Europa pana la sfarsitul lui 2008

Farmec iese la atac pe pietele europene Compania Farmec Cluj, lider de piata in industria cosmeticelor romanesti, a anuntat ca va deschide in acest an o reprezentanta in Budapesta, pana la finalul anului 2008 fiind planificata deschiderea altor doua reprezentante in strainatate. "Vor fi deschise in capitale europene. Reprezentantele deschise de noi vor fi si centre de distributie si magazine proprii de prezentare", a declarat directorul de vanzari si de marketing al companiei, Horea Turdean.

Farmec a ales sa faca pasul acesta pentru a fi mai aproape de consumatorii sai din Europa si datorita cererii mari de produse Gerovital H3 inregistrate aici. Prin intermediul reprezentantelor vor fi comercializate, in principal, produse din gama Gerovital H3-prof. dr. Ana Aslan, care se bucura de prestigiu si de recunoastere pe intregul glob.

"Cosmeticele din gama Gerovital H3 reprezinta 90% din totalul produselor exportate de Farmec. Acest fapt ne-a determinat sa ne deschidem propriile reprezentante in tarile unde cererea de creme Gerovital H3 este foarte mare. Prin deschiderea acestor reprezentante estimam o crestere considerabila a cifrei de afaceri Farmec pe pietele externe" au mai precizat reprezentantii departamentului de marketing Farmec Cluj.

Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, comparativ cu 19 milioane de euro anul trecut si 17 milioane de euro in 2005. Farmec a realizat in 2006 un profit brut de 2,5 milioane euro, in crestere cu 55% fata de anul precedent, cresterea fiind datorata majorarii cifrei de afaceri si scaderii costurilor in urma procesului de retehnologizare si modernizare a sectiilor de productie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.