Romania ar trebui sa fie integral electrificata la finele anului 2009, investitiile necesare acestui program fiind de 150 de milioane de euro, a declarat ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian.

Romania va fi integral electrificata cu 150 mil. euro, pana in 2009 "Am semnat programul de electrificare a Romaniei, valabil pana in 2009 si care va costa 150 de milioane de euro. O parte din bani va veni de la buget si o parte din finantari externe", a spus Vosganian. Oficialul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) a adaugat ca electrificarea vizeaza 130-140 de sate, care trebuie conectate la reteaua de energie electrica, si extinderea retelei de distributie energie in alte 1.500 de sate, dar si in cartierele noi ale diferitelor orase.

Potrivit lui Vosganian, programul de electrificare va fi coordonat de Ministerul Administratiei si Internelor, informeaza NewsIn. Ministrul a mai aratat ca, saptamana viitoare, va avea o intalnire cu toti distribuitorii de energie electrica, pentru ca a primit numeroase semnale referitoare la "calitatea proasta a furnizarii si penele de curent din toata tara".

"Trebuie sa am o discutie foarte serioasa cu toti distribuitorii de energie electrica", a punctat Vosganian. Reprezentantul MEC a mai afirmat ca, tot saptamana viitoare, va aparea in Monitorul Oficial un ordin al sau prin care se prevede extinderea alimentarii cu gaz metan. "Firmele care distribuie gaze trebuie sa faca si retelele", a spus ministrul.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.