United Business Development, prin divizia 4HR, va aduce in Romania, de la inceputul celui de-al doilea trimestru al acestui an, serviciile ROI Institute, de cuantificare financiara a rezultatelor proceselor de training.

Investitia pentru a aduce aceasta metodologie este, intr-o prima faza, de peste 50.000 de euro, arata Dan Berteanu, general manager al United Business Development care precizeaza ca in prezent in Romania nu exsita servicii similare si nici companiile de training nu calculeaza acest indicator pentru serviciile oferite. Metodologia va fi transferata companiile romanesti prin doua metode. Pe de o parte, compania va calcula rata de castig a investitiei efectuate (in engleza ROI - Return On Investment) in proiecte de consultanta, iar, pe de alta parte, UBD va face un transfer de "know-how" firmelor ce vor sa o aplice pe cont propriu pentru programele de training pe care le utilizeaza. "Inca nu am decis daca vom face disponibila metodologia pentru a fi preluata si de alte companii de training sau consultanti independenti", spune Berteanu.

Nu toate programele merita evaluate

Metodologia poate sa o aplice si o multinationala care are procesele si sistemele implementate in cadrul organizatiei, dar si de o companie romaneasca mica, arata reprezentantii furnizorului de servicii. Desi se poate masura cam orice, important este sa vezi daca merita. Astfel, exista un set de conditii pe care un proiect trebuie sa le indeplineasca pentru a fi masurat. "Exista o unealta pe care o aplicam pentru filtrare pentru a vedea ceea ce este realist si merita sa masuram", spune Berteanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.