Romania va avea un sistem electronic de control al produselor accizabile Romania va avea, din 2009, un sistem electronic de monitorizare si control al produselor accizabile (tutun, alcool, uleiuri minerale), ca urmare a deciziei Comisiei Europene de a introduce un astfel de sistem in toate statele membre, informeaza un comunicat al ANAF.
Sistemul de control al miscarii produselor accizabile, Excise Movement Control System, (EMCS) le va permite atat administratiilor fiscale din statele membre, cat si comerciantilor sa obtina informatii in timp real despre miscarea marfurilor accizabile.

Prin EMCS, declararea si monitorizarea miscarilor de produse accizabile intre statele UE se va face electronic, iar procedurile bazate pe hartii vor fi eliminate. Documentele administrative de insotire (DAI) vor fi inlocuite cu documente procesate electronic. DAI in format electronic vor fi inregistrate in timp real si vor fi validate de catre administratiile statelor membre. Destinatarul va completa, la randul sau, un raport de receptie electronic, care va fi transmis catre expeditor pentru inchiderea circuitului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.