Autoritatile vor furniza, pana in august, potentialilor beneficiari ghiduri orientative de finatare comunitara pentru a putea incepre proiectele care urmeaza sa participe la selectie. Aceasta a fost una dintre concluziile seminarului pe tema "Finantarilor europene pentru cresterea competitivitatii", organizat de (CCIB).

Seminarul "Finantarilor europene pentru cresterea competitivitatii" face parte din campania intensa derulata de CCIB, in vederea majorarii capacitatii de absorbtie a resurselor puse la dispozitia romanilor de Bruxelles. "Dorim sa raspundem unui numar cat mai mare de intrebari venite din partea firmelor", a afirmat in deschiderea lucrarilor Nicolae Vasile, vicepresedinte al CCIB, citat de NewsIn.

Cresterea competitivitatii este una dintre cele sapte axe prioritare de interventie avute in vedere de autoritatile de la Bucuresti in formularea Planului National Strategic de Referinta pentru perioada 2007-2013. Planul Operational Sectorial (POS), care vizeaza cresterea competitivitatii intreprinderilor romanesti, a fost trimis recent de catre Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) pentru a fi avizat de catre Comisia Europeana (CE).