In Romania s-au consumat anul trecut marfuri din import in valoare de peste 40 de miliarde de euro, un record absolut care ingrijoreaza din cauza ritmului fara precedent de crestere.

Statistica oficiala a dat publicitatii datele privind evolutia comertului exterior in luna decembrie si pe intregul an 2006. Importurile au dezechilibrat serios balanta comerciala a Romaniei, care a incheiat anul trecut cu un deficit-record de aproape 15 miliarde de euro, in conditiile in care ritmul de crestere a exporturilor a fost inferior.

Au scazut importurile de textile

Numai in luna decembrie importurile au totalizat 4,06 miliarde de euro, cu 30,7% mai ridicate, comparativ cu decembrie 2005. Importurile de marfuri au urcat cu 25,1% fata de anul anterior, la 40,74 miliarde de euro. O pondere importanta detin in continuare bunurile de capital si materiile prime, precum si materialele necesare aprovizionarii industriei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.