ONRC va intreprinde, luna viitoare, actiuni in justitie impotriva societatilor de tip SA si SCA care nu si-au majorat capitalul social

Conducerea Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) a anuntat, intr-o nota remisa redactiei Adevarul, ca va formula cereri de dizolvare impotriva unor societati comerciale pe actiuni (SA) care nu si-au majorat capitalul social pana la limita minima legala de 90.000 RON. Actiunile vor fi inaintate tribunalului "incepand cu data de 1 martie 2007", precizeaza ONRC.

Termenul pana la care se putea majora capitalul societatilor pe actiuni (SA) sau in comandita pe actiuni (SCA) a fost 31 octombrie 2006, dar intre timp a aparut o lege noua in baza careia firmele isi puteau majora capitalul nu doar prin subscrierea in numerar, ci si cu rezervele proprii. Noua lege (nr. 516/2006, aparuta pe 9 ianuarie 2007 in Monitorul Oficial) stabilea un nou termen-limita, respectiv data de 31 ianuarie 2007. Societatile vizate, care nu si-au majorat capitalul social nici pana la aceasta din urma data, vor fi actionate in judecata in vederea dizolvarii incepand din prima zi a lunii martie.

Potrivit datelor ce ne-au fost comunicate de ONRC, la 31 ianuarie erau inregistrate, in total, 11.853 de societati pe actiuni sau in comandita pe actiuni. Dintre acestea, 8.480 aveau un capital social subscris mai mare sau cel putin egal cu echivalentul a 90.000 RON. Celelalte 3.373, reprezentand 28,5%, aveau capitalul social mai mic decat aceasta suma si sunt acum amenintate cu dizolvarea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.