Persoanele cu cistiguri mult peste medie au, peste tot in lume, parte de servicii privilegiate. Mai ales din partea bancilor, care stiu sa pretuiasca mai mult decit orice un client ce poate demonstra pe baza de documente ca face parte din upper-class din punct de vedere financiar.

Banca Transilvania a lansat ieri primul card de tip Platinum din Romania, sub sigla Visa, destinat persoanelor cu venituri lunare nete de peste 3.500 de euro, care vor avea astfel acces la o linie de credit de pina la 30.000 de euro. Posesorii cardului vor primi alte doua carduri, care asigura accesul in saloane VIP din cadrul aeroporturilor si posibilitatea de a beneficia de tarife preferentiale la cazare sau de discounturi la inchirierea de autoturisme.

Clientii vor avea o perioada de gratie de pina la 56 de zile pentru returnarea sumelor trase din linia de credit. "In mai mult de un an, dorim sa depasim pragul de 500 de carduri Platinum", a declarat Gabriela Nistor, director de retail banking al Bancii Transilvania.