Principalii indicii bursieri au incheiat sedinta de tranzactionare de ieri cu o depreciere de aproximativ 1%

Corectiile declansate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in prima zi de tranzactionare a saptamanii au continuat si ieri. Astfel, la inchiderea sesiunii bursiere, indicii reprezentativi ai Bursei inregistrau deprecieri de circa 1% raportat la nivelurile consemnate luni.

"Scaderile generalizate inregistrate ieri la Bursa nu sunt deloc surprinzatoare, avand in vedere faptul ca saptamana trecuta majoritatea actiunilor au crescut. In acest context, este normal ca unii investitori sa inceapa sa vanda pentru a-si marca profiturile", a declarat, pentru Adevarul, Alin Brendea, director de tranzactionare la Prime Transaction. Valoarea totala a transferurilor perfectate ieri s-a ridicat la 43,96 milioane de lei, cu 3,2% sub nivelul consemnat cu o zi in urma.

Indicele BET-FI , in scadere cu aproape 1%

Titlurile societatilor de investitii financiare (SIF) au deschis sedinta de tranzactionare pe scadere, cu o ora inainte de inchidere cotatiile acestora inregistrand minimele zilei. Preturile de tranzactionare si-au revenit pe finalul sedintei, indicele BET-FI care monitorizeaza evolutia acestor titluri inregistrand o scadere de 0,94%. Actiunile SIF4 Muntenia au fost singurele din aceasta categorie care au reusit sa inchida pe crestere. Astfel, ultima tranzactie cu titluri SIF4 a fost perfectata la pretul de 1,93 lei/actiune, acesta fiind cu 0,5% peste nivelul de la inchiderea sesiunii bursiere precedente. Valoarea tranzactiilor cu titluri SIF a fost de peste 25 milioane de lei, nivelul ridicat datorandu-se in special transferurilor cu titluri SIF Moldova si SIF Oltenia. "Lichiditatea mare pe segmentul SIF-urilor a fost data de doua tranzactii, cu cate un milion de actiuni SIF Moldova si, respectiv, SIF Oltenia. cele doua operatiuni au fost perfectate cam in acelasi timp", precizeaza Alin Brendea.

Titlurile Rompetrol au fost in topul lichiditatii

Actiunile companiei petroliere Rompetrol Rafinare (RRC) au fost ieri cele mai lichide de la Bursa. Astfel, au fost transferate peste 34,64 milioane de titluri, in valoare de 3,81 milioane de lei. Titlurile RRC au deschis sesiunea bursiera pe crestere, dupa care trendul s-a inversat, cotatiile ajungand in partea a doua a sedintei la un minim de 0,1070 lei/actiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.