Comertul cu ridicata, constructiile, textilele se numara printre sectoarele in care un business poate esua cu usurinta

Inceperea unei afaceri reprezinta o decizie care ia in calcul mai multe coordonate. Una dintre ele ar trebui sa tina seama de faptul ca anumite domenii de activitate sunt mai riscante decat altele, prin urmare sansa unui esec este cu atat mai mare. Din pacate, cele mai atragatoare afaceri se dovedesc a fi si cele mai riscante.

Ca urmare a studiilor de faliment realizate de agentia de rating Coface Romania, sectorul de activitate cu cel mai ridicat grad de risc si cele mai multe firme in faza de faliment este comertul cu ridicata, acesta fiind de altfel si cel mai expus sector economic de activitate. Prin urmare, este de evitat deschiderea unui business in acest domeniu, in conditiile in care, in 2005, numarul companiilor intrate in faliment s-a ridicat la 811, reprezentand 23% din totalul insolventelor din tara noastra. Principalul motiv pentru care businessurile bazate pe comertul cu ridicata sunt foarte riscante rezida in intensificarea comertului de tip modern.

"Aceasta tendinta confirma evolutia falimentelor din ultimii ani, comertul consolidandu-se si fiind astazi din ce in ce mai mult caracterizat de concentrarea veniturilor catre marii retaileri de tip hipermarket, supermarket, cash & carry si complexuri comerciale de tip mall", a declarat, pentru Adevarul, Catalina Statescu, marketing &PR coordinator in cadrul companiei Coface.

Agricultura, o afacere cu mare potential de risc

Daca dispui de ceva bani si vrei sa investesti intr-un business care sa-ti aduca profituri financiare semnificative, cu siguranta nici agricultura nu este unul dintre domeniile prioritare pe care ar trebui sa le ai in vedere. Asta pentru ca, potrivit studiilor de specialitate la nivelul anului 2005, numarul firmelor care au dat faliment s-a ridicat la 587, reprezentand 16,4% din total.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.