9.300 de lei pe luna a fost venitul mediu brut pe angajat la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei

Din cei 107 salariati ai Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), aproape jumatate ocupa un post de conducere. In acest caz, si salariile sunt pe masura. Salariul mediu lunar brut pe angajat al acestei institutii a fost, in 2006, de peste 9.300 de lei (93 milioane de lei vechi).

O suma deloc neglijabila, de aproape noua ori mai mare fata de salariul mediu pe economie din 2006. Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2006 al institutiei, veniturile totale se ridicau la 15,9 milioane de lei, fonduri provenite din taxele si tarifele incasate pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare in domeniul energetic. Din totalul incasarilor, 12,03 milioane (120 miliarde de lei vechi) au fost destinate cheltuielilor cu salariile personalului. Salariul mediu anual in bani si in natura incasat de un angajat in 2006 a fost deci de 112. 430 de lei (1,12 miliarde de lei vechi).

Nici la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) lefurile nu sunt de ici, de colo. Bugetul acestei institutii aferent anului 2006 arata ca, la un total al veniturilor de 11,17 milioane de lei, cheltuielile pentru personal ajung la 9,86 milioane de lei. Un calcul simplu arata ca la un numar total de 112 salariati, media castigurilor brute pe angajat la ANRGN a fost, in 2006, de 7.341 lei (73,4 milioane de lei vechi) pe luna.

Veniturile din salarii, confidentiale

Numarul total de angajati ai ANRE s-a dublat in ultimii ani, ajungand acum la 107. Doar din declaratiile de avere afisate pe site-ul institutiei se observa ca 41 dintre acestia ocupa functii de conducere in departamente, directii si servicii, ca directori generali, directori si sefi de servicii. Numarul acestora nu este exclus insa sa fie mai mare. Printre acestia se numara si Antoaneta Opris, sotia presedintelui ANRE, avand functia de sef serviciu in cadrul Departamentului Preturi si Tarife. Cat a castigat fiecare in 2006 nu se stie, intrucat salariile sunt confidentiale.

La Autoritatea de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale, dintr-un numar total de 112 angajati, 42 sunt sefi de birou, de servicii, directori s.a.m.d. Gabriel Sarbu, directorul de Preturi si Tarife al institutiei, ne-a declarat ca numarul de sefi "nu este nici prea mare, nici prea mic. Asa arata organigrama". Purtatorul de cuvant al ANRE, Viorel Alicus, nu a putut fi contactat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.