- Ilegalitatile au inceput inca de la atribuirea contractului, care s-a facut de catre Guvern, prin incredintare directa
- Paletii de la doua turbine s-au fisurat dupa retehnologizare
- Valoarea contractului este estimata la aproximativ 1 miliard de euro, la aceasta suma ajungandu-se prin majorari succesive, acceptate de Dan Ioan Popescu

Daunele pe care compania VA Tech trebuie sa le plateasca Hidroelectrica pentru oprirea grupurilor retehnologizate de la Portile de Fier I in urma unor defectiuni se ridica la peste trei milioane de dolari, a declarat ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres.

"Probabil daunele pe care le vom recupera de la compania elvetiana sunt situate intre trei si patru milioane dolari. In acest moment, ei au pus la dispozitie un program de remediere a defectiunilor, pe baza caruia Hidroelectrica a calculat pana in prezent aceste sume", a adaugat Seres.
Ministerul Economiei a anuntat, la inceputul lunii februarie, ca au fost constatate defectiuni la hidrocentrala Portile de Fier I, la doua din grupurile modernizate de compania VA Tech Hydro.
Complexul hidroenergetic Portile de Fier este cea mai importanta unitate a companiei Hidroelectrica, unul dintre principalii producatori de electricitate la nivel national.

La Portile de Fier I lucrarile au inceput in 1997, finalizarea fiind preconizata pentru luna august a acestui an, puterea instalata pe fiecare grup urmand sa creasca de la 174 MW la 200 MW.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.