In momentul in care doriti sa cumparati o franciza, este bine sa cunoasteti pe acel segment de activitate atit oferta romaneasca, cit si cea internationala.

Francizele locale, mai ieftine decit cele importate

Potrivit unui raport al firmei ThinkBig Franchise Consultants, in piata exista mai multe francize in domeniul cafenelelor sau al pizzeriei care aduc in general aceleasi venituri francizatului. Drept urmare, este indicat sa urmariti ca investitia globala pe care o faceti sa fie cit mai mica.

Situatia la cafenele

Spre exemplu, AirBorne Cafe este un concept romanesc de cafenea ce ilustreaza un aeroport in plina activitate. Tematica dinamica este asigurata de elementele de design si de ambientul care atrage clienti in special tineri. Acest concept este implementabil oriunde, investitorul poate gasi clienti in centre comerciale, locatii stradale linga universitati, centre de afaceri etc. Dar la AirBorne este o taxa de franciza de 5.000 de euro si o redeventa de 10% din cifra de afaceri. Investitia globala in acest caz este de 25-40.000 de euro, iar suprafata medie a cafenelei este de 100 mp.

Daca nu doriti AirBorne Cafe, puteti apela la o franciza straina, si anume Gloria Jean’s din SUA. Aceasta cafenea ofera clientilor sai o gama foarte diversificata de produse (aproximativ 60), de la varietatile de cafea si bauturi pe baza de espresso la ceaiuri, cacao, bauturi speciale pentru sarbatori, cit si pachete cadou ce contin diverse sortimente de cafea.

In acest moment, in Romania sint deschise sase cafenele Gloria Jean’s (patru in Bucuresti, una in Constanta si una in Timisoara), locatiile vizate pentru viitoarele francize fiind orasele mari sau medii, mall-uri sau locatii stradale. Pentru a putea deschide o cafenea Gloria Jean’s, francizorul solicita francizatului respectarea urmatoarelor conditii: platirea unei taxe de franciza de 25.000 de euro, achitarea redeventelor lunare de 6% din vinzari si 2% din taxa de marketing, investitia globala ridicindu-se la aproximativ 100.000 de euro. Suprafata medie a unei cafenele Gloria Jean’s este de 100 mp.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.