Desi are un ritm de crestere sustinut in ultimii trei ani, creditul imobiliar si ipotecar are o pondere foarte redusa in totalul imprumuturilor populatiei. Bancile comerciale exploateaza situatia.

Inca de la inceputul anului bancile au adoptat o maniera mult mai agresiva de promovare a produselor de creditare, operind scaderi de costuri la imprumuturile acordate populatiei. Creditul ipotecar si imobiliar a ocupat o pozitie aparte in promotie, primele care au umblat la dobinda fiind Volksbank, BCR si OTP. Ofertele imbunatatite au insemnat si reduceri sau eliminari de comisioane, sau prelungiri ale perioadei de rambursare.

Imprumuturi pe 35 de ani

Una dintre explicatiile unei ponderi relativ mici a imprumuturilor pentru locuinta in totalul creditelor consta in restrictiile impuse de BNR privind nivelul maxim al ratei lunare care nu trebuie sa depaseasca 35% din venitul lunar net.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.