Guvernul a adoptat miercuri ordonanta de urgenta prin care Comisia Nationala de Prognoza (CNP) va putea efectua analize si prognoze contra cost pentru sectorul privat si va avea un departament pentru analiza implicatiilor economice ale politicilor publice.

Preturile si tarifele pentru lucrarile solicitate de persoanele juridice private se stabilesc prin ordin al presedintelui Comisiei Nationale de Prognoza, cu avizul ordonatorului principal de credite.

Presedintele CNP, Ion Ghizdeanu a declarat pentru NewsIn, ca au existat si in trecut astfel de cereri din partea sectorului privat, dar nu au putut fi onorate, din cauza absentei cadrului legislativ. "Nu ne-am gandit inca la preturile pe care le vom solicita. in orice caz ele nu vor acoperi decat o parte infima din bugetul institutiei", a spus Ghizdeanu.

Ordonanta de urgenta prevede si infiintarea unui Consiliu de Coordonare a Activitatii de Previziune, care va fi compus din reprezentanti ai mediului academic si ai societatii civile, cu atributii in domeniul analizei si previziunii macroeconomice.