Imobilele RA-APPS din Magurele, Pipera, Vlasia si Baneasa, in care locuiesc actuali sau fosti angajati ai Regiei nu vor fi scoase la licitatie, insa imobilul din Aviatiei va fi vandut prin licitatie, a anuntat ministrul pentru coordonarea SGG, Radu Stroe.

Executivul a adoptat, miercuri, ordonanta referitoare la vanzarea imobilelor RA-APPS, urmand ca Guvernul sa adopte, in termen de 60 de zile, mai multe hotarari de Guvern prin care se va face distinctia dintre locuintele de protocol, de serviciu si alte tipuri de imobile aflate in administrarea RA-APPS.

"La Aviatiei blocul este de alta factura", a declarat Stroe, precizand ca apartamentele au 70-80 de metri patrati, iar valoarea lor se ridica la 60, 70, poate chiar 100 de mii de euro. Radu Stroe a spus ca acestea nu pot fi comparate cu apartamentele de 24-32 de metri patrati din Magurele. seful SGG a adus si argumente de ordin social, precizand ca in acele "cutii de chibrituri" locuiesc intre doua si opt persoane, care au o situatie financiara precara.

Ministrul a precizat ca a trimis deja documentele necesare trecerii imobilelor in proprietatea autoritatilor locale catre primarii. Demersul este necesar pentru ca imobilele sa poata fi ulterior vandute locatarilor, informeaza NewsIn. Directorul Directiei Juridice din SGG, Nicolae Iliuta, a precizat in cadrul conferintei ca doar 30% din locatarii acelor imobile sunt salariati ai Regiei, raspunzand astfel unei intrebari referitoare la o posibila discriminare a unor angajati, prin decizia de a scoate la licitatie doar imobilul din Aviatiei.

Aproximativ 200 de fosti angajati ai serelor din Pipera sau Magurele au protestat, miercuri, pentru a convinge Guvernul sa aprobe ordonanta prin care locuintele de serviciu, administrate de RA-APPS, sa fie trecute la primarii, pentru a fi vandute la pretul de inventar si nu prin licitatie deschisa.

RA-APPS se afla in proces de reorganizare, activitatea Regiei urmand sa fie limitata la administrarea bazei de protocol. in acest scop, imobilele care nu intra in categoria "fond locativ de protocol" vor fi vandute.

Fondul locativ de protocol este reprezentat de resedintele oficiale - pentru seful statului, presedintii celor doua camere ale Parlamentului, premier si pentru fostii sefi ai statului, de locuintele de protocol - pentru persoanele alese sau numite in unele functii sau demnitati publice, pe durata exercitarii acestora. in aceeasi categorie intra imobilele in care sunt gazduiti membrii delegatiilor oficiale invitate de Administratia Prezidentiala, Senat, Camera Deputatilor, Guvern si de Curtea Constitutionala.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.