Cursul actiunilor Rompetrol Rafinare Constanta a crescut, ieri, cu 5%

Sedinta de tranzactionare de ieri s-a remarcat prin atingerea unor noi maxime istorice. Titlurile celor mai lichide companii au crescut, in medie, cu 0,34%, indicand un randament de 7,45% de la inceputul acestui an, in timp ce indicele BET-Compozit, care urmareste evolutia tuturor emitentilor, s-a apreciat cu 0,23%, raportand un avans de 7,23%.

Valoarea totala a tranzactiilor s-a ridicat la 16,4 milioane de euro (peste 56 milioane de lei), la un volum de 134,7 milioane de actiuni rulate.

Rompetrol, BRD si Petrom au obtinut cele mai mari rulaje

De aceasta data, nu Societatile de Investitii Financiare (SIF) au detinut cea mai mare pondere din tranzactii, in prim-plan revenind emitentii din sectoarele petrolier si bancar. Astfel, primele trei pozitii ca valoare cumulata au fost ocupate, in ordine, de Rompetrol, BRD si Petrom.

"Tinand cont de marimea ordinelor din piata pentru titlurile Rompetrol Rafinare, putem afirma cu certitudine ca este vorba de prezenta unor fonduri straine de investitii", explica Liviu Avram, broker la Prime Transaction. De altfel, Rompetrol a cumulat si cel mai mare rulaj, de peste 100 milioane de actiuni tranzactionate, iar titlurile RRC s-au apreciat, pe parcursul unei singure sesiuni, cu 5%. Ultimul pret de tranzactionare a fost, ieri, de 0,1050 lei/actiune, maximul atins fiind de 0,1070 lei/actiune. In acelasi sector, titlurile Petrom (SNP) au inregistrat, ieri, o scadere de peste trei puncte procentuale, ajungand la pretul de 0,5950 lei/actiune. "Era de asteptat sa avem o corectie pentru titlurile SNP, dar nu de asemenea amploare. Trebuie insa sa luam in calcul faptul ca pretul de inchidere este cu doi pasi de cotare sub pretul mediu al zilei", subliniaza Avram..


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.