Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis ca BRD-Groupe Societe Generale sa fie unica institutie de credit autorizata sa preschimbe, in continuare, pana la finele anului 2007, leii vechi detinuti de populatie, a informat un comunicat al BNR.

Conducerea BNR a luat aceasta decizie in cadrul unei sedinte din 25 ianuarie. Astfel, in cursul anului 2007, populatia va putea preschimba in lei noi bancnotele si monedele din vechea emisiune pe care le detine la cele patru sucursale ale BNR care desfasoara operatiuni cu numerar (din Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara si Bucuresti) si la unitatile BRD-SocGen.

"BRD va efectua aceasta operatiune fara a percepe taxe si comisioane", se mentioneaza in comunicatul bancii centrale, potrivit NewsIn. Banca centrala precizeaza ca, incepand cu 1 ianuarie 2008, preschimbarea se va putea efectua doar la sucursalele BNR mentionate anterior, "prin prezentarea la ghiseu sau remitere prin posta".

Pana miercuri, 31 ianuarie, preschimbarea leilor vechi se poate face, fara comision, la sucursalele BNR si la toate sucursalele si agentiile bancilor autorizate sa functioneze in Romania, potrivit reprezentantilor bancii centrale. BNR a retras din piata, pana la sfarsitul anului trecut, 98% din bancnotele de lei vechi emise si a pus in circulatie 905 milioane de bancnote si 550 milioane de monede de lei noi, potrvit datelor publicate de institutie.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.