Valoarea activelor detinute de Nuclearelectrica la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, care vor fi aduse ca aport in natura la capitalul companiei care va finaliza proiectul, este de 250 milioane de euro, a declarat luni directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica.

El a participat la un forum pe tema strategiilor in domeniul energetic.

Costurile pentru cele doua unitati sunt estimate la 2,2 miliarde de euro, urmand sa fie asigurate de o compania de proiect, la care vor participa firma de stat Nuclearelectrica, operatorul primelor doua reactoare, precum si o serie de firme private.

Autoritatile au selectat pentru etapa negocierilor 13 firme si consortii, respectiv AES Corporation SUA, Alro Slatina, consortiul TESS Conex-ASAM Iasi, consortiul Ansaldo Italia-AECL Canada, consortiul Unit Investments Luxemburg-Dogan Enerji Yatirimlari/Dogus Holding Turcia, Electrabel Belgia, Electrica Bucuresti, ENEL Italia, E.ON Energie Germania, Gabriel Resources Canada, Iberdrola Spania, KHNP Republica Coreea de Sud si RWE Power Germania.

Nuclearelectrica va participa la capital cu structura reactoarelor trei si patru, pentru care au fost deja efectuate unele lucrari de constructie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.