Daca nu tii o contabilitate a banilor pe care ii castigi nu ai de unde stii daca afacerea ta este profitabila si nu poti spune ce efect au strategiile tale de marketing. Trebuie sa stii care este profitul tau, altfel nu vei stii cum sa il cresti. Pentru a avea succes in afaceri trebuie sa ai un plan de afaceri pe care sa il confrunti lunar cu realitatea pentru a lua imediat deciziile care pot remedia orice problema financiara.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o afacere mai profitabila:

1.Fa-ti un plan de afaceri. Estimeaza ce incasari vei avea si proiecteaza-ti un grafic de cheltuieli. Daca este necesar, cere ajutorul unui contabil sau foloseste un program software de specialitate. Nu vei pierde banii investiti.

2.Revizuieste-ti planul lunar. Chiar daca in realizarea planului de afaceri ai ainvestit timp si energie, acesta ajunge de cele mai multe ori intr-un sertar. Nu este indeajuns sa ai un plan - trebuie sa il confrunti lunar cu rezultatele inregistrate.

3.Pierderile pot fi recuperate. In momentul in care realizezi ca profitul este mai mic decat cel de asteptat sau ca cheltuielile sunt prea mari, de obicei se ajunge la concluzia ca pierderea va fi recuperata in luna urmatoare. Adevarul este ca nu poti recupera mai tarziu; orice profit lunar pierdut este pierdut pentru totdeauna.