Terenurile agricole aduc castiguri bune. Depozitele bancare, investitiile in apartamente care se pot inchiria sau plasamentele pe piata de capital sunt cateva din modurile in care banii se pot inmulti.

Dobanzile de pe piata bancara se situeaza intre 5,75% si 8% pe an pentru lei, in functie de perioada pe care se face depozitul si de politica fiecarei banci. Castigul din dobanda nu este prea motivant, mai ales ca este si impozitat, fiind destul de aproape de rata de inflatie, prognozata la 4%-4,5% pentru 2007. Insa persoanele care dispun de sume de pana la 5.000-6.000 RON nu prea au in ce sa-i investeasca si trebuie sa-i economiseasca.

Bancherii au gasit cai prin care pot oferi deponentilor randamente mai bune, chiar daca in conditii de risc mai mari. Ei promoveaza investitii in unitati de fond prin imbinarea lor cu plasamente in depozite la care banca se angajeaza sa plateasca o dobanda atractiva. Exista mai multe variante, care difera in functie de procentul din suma care este investit. Fondurile existente au obtinut pana acum randamente intre 3% si 13%, insa nu exista nici o garantie ca randamentele nu pot deveni si negative.

Nici economiile in euro nu ofera perspective prea mari, dobanzile variind intre 2,75% si 4% pe an. In plus, acestea sunt supuse riscului valutar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.