Nemultumirile comunitatii de business din Romania ajung mai nou direct la Bruxelles

Conducerea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a anuntat, ieri, crearea unui "sistem de alerta preventiv" pentru solutionarea urgenta a problemelor cu care se confrunta mediul de afaceri, in noile conditii create dupa integrarea Romaniei in UE. La acest sistem se pot racorda patronatele si organizatiile reprezentative de afaceri.

Va fi instituita, de asemenea, si o platforma de comunicare intre partenerii sociali interesati de accelerarea convergentei dintre Romania si celelalte state membre ale UE. Aceste masuri vor fi adoptate intrucat "lipsa de competitivitate este cea mai mare problema a companiilor romanesti". La aceasta concluzie au ajuns participantii la conferinta avand ca tema impactul integrarii asupra comunitatii de afaceri din Romania, organizata de CCIR si CCI Bucuresti.

Interesele noastre se pot negocia in Capitala Europei

"Atentia pentru lobby a companiilor romanesti trebuie sa se indrepte cat mai mult catre actuala capitala a Europei, Bruxelles", a afirmat Lazar Comanescu, seful Misiunii Romaniei pe langa Uniunea Europeana. El a subliniat ca activitatea de lobby este "un element esential pentru reprezentarea intereselor Romaniei pe piata UE". Comanescu a avut o interventie prin video, de la Bluxelles, in deschiderea conferintei de ieri. El considera ca prioritatea este "sa invatam sa folosim la maximum oportunitatile oferite de calitatea de membru, astfel incat Romania sa se apropie cat mai repede de media comunitara".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.