Proprietarul grupului de comert cu electronice si electrocasnice Altex, Dan Ostahie, a transferat 99% din actiunile firmei Altex Impex SRL, precum si actiunile altor societati unde are participatia majoritara catre firma olandeza Bomenveld BV, in fapt un offshore (societate inregistrata intr-un teritoriu cu regim fiscal preferential) aflat in proprietatea sa si a sotiei sale.
Bomenveld BV a preluat formal actiunile Altex, fara implicatii asupra proprietatii companiei din punct de vedere corporatist, se arata intr-un comunicat de presa remis de Altex. Compania lui Dan Ostahie a optat pentru o structura corporatista deoarece "s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp, atit din punct de vederea al acoperirii teritoriale, cit si din punct de vedere al numarului de firme incluse in grupul Altex. Aceasta dezvoltare a generat necesitatea unei structuri moderne care sa permita unitatea strategica si decizionala pentru un intreg holding.

Concernul Bomenveld BV include in prezent si firme precum Credex Finantari S.A. - institutie finantatoare in asociere cu Raiffeisen, 8TIM S.A. - societate de transport intern si international de marfuri sau Real Estate SRL. "Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, aceasta preluare se constituie intr-o structura care permite ca holdingul sa-si dezvolte activitatea si in tari precum Bulgaria, Modova si Serbia", se mai arata in comunicat.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.