Dupa ce a fost falimentata de societatea Metarom Bucuresti prin gajarea in 2003 la diferite banci a activelor si a stocurilor pe care le detinea, fabrica Abrom Barlad este scoasa inca o data la privatizare de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni de 77,15% detinut de catre stat la societatea barladeana, doar firma turceasca Eymak Uluslarasi Insaat Ltd. Sti s-a aratat interesata. Aceasta in conditiile in care alte cinci societati cumparasera caietul de sarcini in vederea preluarii intreprinderii barladene. "Nu stiu cum s-a facut aceasta selectie de AVAS, dar cu totii speram sa se faca o privatizare serioasa" a declarat directorul tehnic al Abrom, Vasile Rusu.

El spera ca de data aceasta sa nu se mai repete dezastrul de la prima privatizare. Noul investitor va mai gasi in fabrica 218 salariati, doar datorita faptului ca acestia nu au putut sa se autodisponibilizeze cu plati compensatorii, asa cum ar fi dorit. Intre timp, acestia au reusit sa incheie contractul colectiv de munca pe anul in curs cu actuala conducere. Abrom Barlad este o societate mare, care are ca obiect de activitate producerea si comercializarea materialelor abrazive, fiind cea de-a doua unitate de acest fel din tara dupa Carbochim Cluj.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.