Romanii au inceput sa-si cumpere case de vacanta in Italia, Spania si Florida. Preturile sint duble fata de cele de la noi si reprezinta o investitie nu foarte profitabila.
In loc sa-si inchirieze un apartament, o casa sau o camera la hotel pentru vacanta de vara, romanii cu bani au inceput sa-si achizitioneze propriile imobile in tari exotice. Cele mai cautate destinatii sint Italia si Spania. Altii se orienteaza catre America, statul Florida de pe coasta Atlanticului fiind o tinta pentru romani.

"Este un segment foarte redus de oameni care cumpara astfel de imobile si nu achizitioneaza pentru a avea profit. In general le folosesc drept case de vacanta pe care le pot inchiria in restul anului, desi din chirii nu obtin sume mult mai mari decit in Romania...", ne-a declarat Liviu Ureche, directorul general al agentiei SATO, care apreciaza ca in Italia si in Spania (foto) piata imobiliara este foarte stabila si destul de scumpa. Potrivit acestuia, in Italia, spre exemplu, suma investita pentru achizitionarea unei locuinte poate fi recuperata prin inchiriere intr-o perioada de 25-30 ani, in vreme ce in Romania acest interval este de cel mult 15-20 de ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.