Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Fondul European de Investitii vor infiinta un fond destinat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), care va fi alimentat, in principal, din fonduri structurale, in urma unui memorandum de intelegere semnat ieri de cele doua institutii.

"Principalul avantaj al fondului va fi posibilitatea de accesare a fondurilor europene mai rapid, si nu treptat, pe masura ce fiecare IMM va putea depune aplicatia si poate primi suma. Firmele trebuie sa faca aplicatie dupa regulile pe care le vom decide cind fondul va deveni functional", a afirmat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Va functiona ca un fond de investitii cu mai multe componente: pentru participarea la capitalul social, inclusiv pentru capitalul de risc, pentru microcreditare si scheme de garantare. Banii nu sint sub forma de granturi si, prin urmare, vor fi aplicate dobinzi. Ministrul Finantelor a spus ca nivelul dobinzilor va fi stabilit la momentul lansarii fondului si va tine cont de cele de pe piata.