Asociatia Brokerilor va organiza cursuri pentru angajatii caselor de brokeraj, dupa ce a primit autorizarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) ca organism de formare profesionala, a informat un comunicat al Asociatiei.

Asociatia Brokerilor va organiza cursuri pentru agenti de servicii de investitii financiare, consultanti de investitii si pentru personalul compartimentului de control intern. La sfarsitul cursurilor, Asociatia Brokerilor va elibera certificate de absolvire necesare obtinerii atestatelor CNVM.

Asociatia Brokerilor a mai detinut rolul de formare profesionala in perioada 1996-2000. Ea mai organizeaza seminarii de informare a investitorilor in domeniile de intiere in piata de capital, al analizei tehnice si cel al instrumentelorderivate. Pentru aceste seminarii, Asociatia Brokerilor nu organizeaza examene si nu elibereaza certificate de absolvire, se mentioneaza in comunicat.

Asociatia Brokerilor este organizatie patronala si profesionala, iar membrii sai sunt societatile de servicii de investitii financiare si reprezinta aproximativ 90% din totalul societatiilor active pe piata bursiera. Scopul principal al Asociatiei este promovarea unui mediu favorabil dezvoltarii pietei de capital si implicarea in elaborarea politicilor economica-financiare si fiscale care au impact asupra pietei de capital.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.