Lukoil Romania negociaza "cu mai multe banci, pentru instalarea de bancomate in statii, pentru a largi sfera seviciilor si a spori gradul de atractivitate", potrivit directorului de comunicare al companiei Gennady Abalov.

CONCURENTA. Stirea consemneaza o directie in plus a concurentei tot mai acerbe in domeniu. Socotela este simpla: cine nu plateste cu carduri bancare, prin terminalele POS, trebuie sa aiba posibilitatea sa-si scoata singur banii. Nici un client nu trebuie pierdut. La randul sau, Rompetrol si-a dotat deja cu bancomate 9 din statiile sale, in acelasi scop, desi reteua dispune de un sistem performant de carduri utilizabile chiar la pompa, Fill & Go. Petrom nu are bancomate, "pentru moment", dar ca si Rompetrol sau MOL emit propriile carduri, care functioneaza dupa sistemul cardurilor de credit bancare, atata doar ca nu percep dobanda.

Toate acestea, la care se adauga oferta tot mai larga de alte tipuri de marfuri si servicii, au un singur scop: castigarea clientilor, in conditiile in care rata de profit obtinut exclusiv prin distributia clasica a carburantilor ameninta sa se ingusteze, mai ales datorita taxelor. Nu este indepartata perspectiva aparitiei si la noi a unor concurenti... neconventionali. In Occident, marile lanturi de super si hypermarketuri au intrat deja pe piata carburantilor.