Piata valutara din Romania reactioneaza atipic la criza politica actuala. Leului pare sa-i priasca scandalul national si se intareste usor fata de euro.

In raport cu recentele evenimentele politice, in care sint implicate pina la refuz institutiile fundamentale ale statului, piata valutara pare a fi absolut neafectata. Mai mult decit atit, in sedinta interbancara din 18 ianuarie, deci imediat dupa declansarea imensului scandal din ziua precedenta, biletul de banca numit leu s-a apreciat fata de euro. Acelasi trend a continuat si in sedinta valutara de ieri, cursul comunicat de BNR valabil pentru azi fiind de 3,3822 lei noi pentru un euro, cu 72 de unitati in favoarea leului fata de ziua precedenta. In doua zile de gilceava politica, leul a cistigat deci 116 unitati in fata euro.

RON indiferent

Moneda nationala a continuat sa se aprecieze pe piata interbancara in debutul sedintei de vineri, cotatia in raport cu euro coborind spre nivelul de 3,38 unitati. Bancile au cotat euro, la deschidere, la 3,3800-3,3820 lei, cu circa 0,7 bani sub valoarea de la inchiderea de marti, aprecierea fiind determinata de vinzarile investitorilor straini. In prima parte a sedintei, clientii locali au pus o usoara presiune la cumparare. Ulterior, ordinele de vinzare de valuta ale nerezidentilor au apreciat din nou leul, cotatia coborind la 3,3810-3,3830 lei/euro. BNR a comunicat un curs mediu de 3,3822 RON pentru un euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.