Orice firma care stocheaza datele clientilor trebuie sa plateasca taxa la stat.
Firma este considerata "operator de date cu caracter personal" si trebuie sa comunice aceasta calitate Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). Pentru o taxa de 1.000 de lei, perceputa persoanelor juridice, si de 100 RON, solicitata persoanelor fizice, si sub sanctiunea unei amenzi, institutia statului inregistreaza cererea petentului. Spre exemplu, taxa trebuie platita de cabinetele private ale doctorilor, de farmacii, dar si de catre orice magazin la care exista posibilitatea platii cu carduri bancare.

Se adauga orice firma ce emite si pastreaza facturi fiscale, orice companie ce ofera servicii sau utilitati pe baza de abonament, orice banca sau institutie de credit, orice companie care are un punct de paza, unde cei care doresc sa intre sint legitimati, si aproape orice autoritate a statului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.