Bancile au inceput anul prin a-si "arunca manusa" la capitolul oferte de creditare, micsorand substantial dobanzile. Reduceri mari au fost operate si la imprumuturi de nevoi personale - substitut al creditelor pentru locuinte - pentru care nu este nevoie de avans. In schimb, promotiile pentru economisire se lasa inca asteptate.

Apetitul pentru credite al romanilor este cu atat mai usor de stimulat cu cat bancherii se asteapta ca in acest an dobanzile la depozitele in moneda nationala sa scada. Acelasi trend este estimat si pentru dobanzile la credite. Vesti bune au venit si din partea BNR, care a anuntat ca va elimina avansul la creditele pentru locuinta, in curand.

Imprumuturi-substitut pentru locuinta

Pana atunci insa, unele institutii de credit au anuntat reducerea substantiala a dobanzilor la imprumuturi care, chiar daca nu sunt destinate expres cumpararii sau constructiei de locuinte, pot fi utilizate fara probleme pentru aceasta. Un astfel de exemplu este cel al creditului de consum cu ipoteca de la Volksbank, pentru care dobanzile la lei au scazut pana la 5,95% , nivel egal cu cel al imprumuturilor pentru locuinta. Pentru creditul de consum cu ipoteca, acordat pentru o perioda de maximum 30 de ani, nu este nevoie de avans, iar valoarea este nelimitata.

Comisionul de gestiune de risc a fost si el redus la 0,2% pe an. Ipoteca pe un imobil trebuie sa asigure 133% din valoarea creditului. Volksbank a operat reduceri de dobanzi si la imprumuturile in lei pentru locuinta, pana la 5,95% pe an, nivel valabil si pentru creditele in euro. Banca finanteaza 75% din valoarea imobilului, creditul, cu o valoare nelimitata, fiind acordat pentru maximum 30 de ani, comisionul de gestiune fiind de 0,2% pe an.

Promotiile sunt valabile pentru imprumuturile contractate in perioada 15 ianuarie-28 februarie 2007.

Aceasta coincide cu perioada de promotii desfasurata de Raiffeisen Bank, care ofera doua credite pentru nevoi personale nenominalizate - Flexicredit - in conditii promotionale. Clientii pot opta pentru un credit de 5.000 de euro pe o durata de 10 ani cu o dobanda de 10,9%, beneficiind astfel de o reducere de 1% fata de dobanda standard, si un credit de 10.000 de euro, pe o durata de 10 ani cu o dobanda de 8,9% (reducere 3% fata de dobanda standard). Pentru creditul de 5.000 de euro, clientul va plati o rata lunara de aproximativ 69 de euro, iar pentru creditul de 10.000 de euro, rata lunara va fi de 149 de euro. In cazul in care solicitantul alege o alta suma sau durata, se va acorda un produs Flexicredit standard. Si pentru cardurile de credit se acorda reduceri, promotia fiind valabila in perioada 8 ianuarie-31 martie a.c.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.