Centrul comercial Militari ar putea fi marit cu 150.000 de metri patrati. Compania britanica Meinl European Land, proprietarul complexului, vrea sa investeasca anul acesta in Romania 100 de milioane de euro.

Reprezentantii companiei britanice din domeniul imobiliar, Meinl European Land, si-au anuntat intentia de a investi in extinderea centrului comercial Militari. "Proiectul se poate extinde cu aproximativ 150.000 de metri patrati. Extinderea se va realiza insa in functie de cererea de pe piata si se va face pas cu pas, pe parcursul anilor viitori", a explicat pentru Mediafax Nadine Gilles, unul dintre reprezentantii firmei. Meinl a cumparat centrul comercial Militari anul trecut de la firma belgiana Liebrecht&wooD, cu 20 de milioane de euro. Aceasta a fost de fapt si prima investitie facuta de companie in tara noastra.

Investitii de 100 de milioane de euro

Pentru anul acesta, Meinl European Land si-a programat sa investeasca peste 100 de milioane de euro pe piata autohtona. Compania este interesata in special de proiecte din segmentul comercial, iar daca gaseste conditii favorabile, s-ar putea implica si in proiecte de spatii industriale. "Compania este in negocieri privind achizitionarea citorva proiecte de retail in Romania, a caror valoare depaseste 100 de milioane de euro", a precizat Gilles. Potrivit acestuia, pe termen lung, compania vizeaza ca investitiile in Romania sa reprezinte aproximativ 10-15% din valoarea totala a portofoliului companiei. Meinl detine 159 de proprietati, cu o valoare de piata estimata la 520 de milioane de euro. Pentru sfirsitul acestui an, compania isi propune dublarea acestei valori pina la un milion de euro. Pentru 2007, obiectivul este atingerea unei valori a portofoliului de 2,5-3 miliarde de euro.

Avantajul Romaniei: un grad redus de dezvoltare

Piata imobiliara din Romania are un potential de dezvoltare foarte ridicat, pentru ca este una dintre cele mai mari din Europa de Est, considera reprezentantii societatii britanice. De asemenea, spre deosebire de Cehia sau Ungaria, din perspectiva investitorilor din sectorul imobiliar, tara noastra are avantajul unui grad mai redus de dezvoltare, ceea ce permite obtinerea unor randamente mai ridicate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.