Printr-o singura lege, care aproba o ordonanta de guvern din 2004, parlamentul ofera facilitati unor firme sau institutii, modificind mai multe acte normative. Astazi, va prezentam doar citiva dintre beneficiarii inlesnirilor la plata:

SC "Piata de Gros Bucuresti": este scutita de la plata penalitatilor de intirziere datorate si neachitate pina acum pentru intirzierea sumelor datorate ca urmare a banilor platiti de Ministerul Finantelor catre BERD in contul unor credite externe;

SC "Cost" SA Tirgoviste: este scutita de la plata obligatiilor bugetare datorate la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor si neachitate pina la 30 iunie 2004, la care se adauga si alte facilitati;

SC Automobile Dacia SA: in limita ajutorului de stat acordat acestei societati cu ocazia privatizarii, se acorda, pina la 31 decembrie 2006, si alte facilitati: scutirea de la plata taxelor vamale si TVA a importului de bunuri, precum si scutirea de TVA la achizitia de bunuri din tara, care se constituie in active amortizate; scutirea de TVA a prestarilor de servicii contractate de Dacia cu prestatori din tara; scutirea de la plata TVA si a taxelor vamale la importul de bunuri tehnologice, masini si utilaje amortizabile. Actul normativ obliga Renault sa faca investitii suplimentare la SC Automobile Dacia in valoare de 301,87 milioane de euro.

Ministerul Administratiei si Internelor, precum si Serviciul Roman de Informatii: vor stabili care dintre contractele de import pentru echipamentele pe care le primesc beneficiaza, pina la 31 ianuarie 2006, de aminarea platii TVA si a accizelor pentru importurile din perioada octombrie 2004-decembrie 2005.
Modificari pentru revolutionari defavorizate.

Revolutionarii au primit indemnizatii lunare (de pina la 7 milioane de lei), printr-o "Lege a recunostintei" din iulie. Un articol prevedea ca aceste indemnizatii nu sint considerate venituri, nu se impoziteaza si nu afecteaza acordarea altor drepturi. Printr-o ordonanta din august, guvernul abroga acest paragraf. Acum, parlamentul anuleaza anularea, asa ca de acum inainte aceste indemnizatii nu se impoziteaza si nici nu se iau in calcul la acordarea altor drepturi: Zonele defavorizate pot capata acest statut pentru o perioada intre 3 si 10 ani, fara posibilitati de prelungire; scutirea de impozit pe profitul reinvestit, pe perioada existentei zonelor defavorizate, se aplica doar persoanelor juridice care au obtinut acest statut inainte de 1 iulie 2003.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.