Chiar daca promotiile la produsele bancare apareau anii trecuti mai ales in perioada sarbatorilor, 2007 se prefigureaza a fi un an cu campanii agresive permanente. Astfel, bancile obinuiesc de cativa ani sa se ia la intrecere cu societatile de credit de consum in ofertele speciale de finantare, modelul fiind acela al retailerilor care accelereaza prin lansarea de oferte promotionale.

Raiffeisen Bank si Volksbank au intrat ieri in cursa ofertelor promotionale pentru creditele de nevoi personale si imobiliare.

Asadar, Raiffeisen Bank ofera, intre 15 ianuarie si 28 februarie, doua credite de nevoi personale (Flexicredit) mai ieftine, iar clientii au posibilitatea sa nu plateasca timp de un an taxa de administrare pentru cardurile de credit Standard, Vodafone sau Gold contractate intre 08 ianuarie si 31 martie.

"Clientii pot opta pentru un credit de 5.000 euro pe o durata de zece ani cu o dobanda de 10,9% (reducere 1% fata de dobanda standard) si un credit de 10.000 euro pe o durata de zece ani cu o dobanda de 8,9% (reducere 3% fata de dobanda standard)", se arata in comunicatul Raiffeisen Bank.

Astfel, pentru creditul de 5.000 de euro, clientul va plati o rata lunara de aproximativ 69 euro, iar pentru creditul de 10.000 euro, rata lunara va fi de 149 euro.

Daca solicitantul vrea o alta suma sau durata, va putea apela la produsul Flexicredit standard.

Raiffeisen Bank desfasoara si o oferta promotionala pentru cardul de credit intre 08 ianuarie si 31 martie 2007. Astfel, clientii care aplica pentru oricare dintre cardurile de cumparaturi Raiffeisen Bank (Standard, Vodafone sau Gold) in aceasta perioada si efectueaza cel putin o plata la comercianti pana la 30 aprilie, nu vor plati taxa de administrare a cardului, in primul an de utilizare.

Volksbank Romania ofera, intre 15 ianuarie si 28 februarie, credite in lei pentru locuinte, pentru consum cu ipoteca si auto mai ieftine, cu dobanda anuala de 5,95%, respectiv cu pana la 4% mai ieftine decat ofertele standard, au anuntat reprezentantii bancii.

Volksbank Romania a scazut la 5,95% pe an dobanzile percepute clientilor la creditele de locuinte, cele de consum cu ipoteca (Optimus) si creditele auto contractate intre 15 ianuarie si 28 februarie 2007. Astfel, in perioada ofertei promotionale, dobanda a fost redusa cu aproape trei puncte procentuale, in cazul creditului pentru locuinte si Optimus si cu aproape patru puncte in cazul creditului auto. "A fost eliminat comisionul de rezerva minima obligatorie, iar comisionul de gestiune calculat lunar si platibil o data cu dobanda a devenit 0,2%", completeaza oficialii bancii.

Creditul in lei pentru locuinta poate fi acordat pe o perioada de cel mult 30 ani, iar valoarea maxima ce poate fi contractata este nelimitata. Banca solicita un avans de 25% din valoarea imobilului la acest credit, pentru ca finanteaza doar 75% din valoarea acestuia.

La creditele Optimus, pentru nevoi personale cu ipoteca, valoarea creditului depinde doar de castigul obtinut de client, iar perioada maxima pe care poate fi contractat este de 30 ani. Banca nu cere, insa, avans pentru acest tip de credit.

Dobanda pentru creditul pentru locuinta si pentru creditul Optimus, atat la varianta in lei, cat si la cea in euro, este de 5,95% pe an intre 15 ianuarie si 28 februarie. La aceste credite, dobanda anuala efectiva (DAE) este de 8,82%, calculata la un credit de 100.000 lei pe o perioada de 30 de ani si include comisionul de 0,2%, platibil lunar si calculat la soldul creditului, comisionul de analiza a dosarului de 125 lei, platibil o singura data, si comisionul de evaluare de 325 lei.

La creditele pentru autoturisme noi, valoarea creditului este nelimitata, perioada de acordare maxima este de sapte ani, iar dobanda anuala este de 5,95%, atat pentru imprumuturile in euro, cat si pentru cele in lei. Banca nu solicita avans la acest credit. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 8,83% - calculata la un credit de 50.000 lei pe o perioada de sapte de ani si include comisionul de 0,2%, platibil lunar, si calculat la soldul creditului si comisionul de analiza a dosarului de 100 lei, platibil o singura data.

"Noile conditii ale produselor sunt disponibile in toate cele 81 de unitati proprii Volksbank Romania si in cele 50 de unitati deschise in sistem franciza", se mai arata in comunicatul bancii.

Volksbank avea active de 3,6 miliarde lei (1,02 miliarde euro) la sfarsitul lunii septembrie .


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.