Primele estimari ale reducerii tarifelor Tarom, la intern, cu jumatate sint favorabile, spune conducerea companiei.

Aplicarea acestei masuri la mijlocul lunii octombrie a dus la o crestere a numarului de pasageri cu circa 20% fata de luna anterioara.

"In luna noiembrie, in care s-a aplicat reducerea, s-a inregistrat o crestere a numarului de pasageri cu 20% fata de luna anterioara", ne-a declarat Madalin Tudor, responsabil din partea companiei. Cresterea a fost inregistrata si la nivelul veniturilor. Acestea au fost mai mari pe cursele interne cu 25%, spune acesta. Cele doua efecte pozitive au fost insotite de o majorare a gradului de ocupare a aeronavelor, la un nivel de 70%, de la 50% pina la acel moment.

Potrivit datelor care ne-au fost furnizate, rutele pe care politica Tarom de reducere masiva a tarifelor si-a aratat utilitatea au fost Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, pe acestea majorarea fiind superioara cu 5% mediei inregistrate.

Reprezentantii Tarom nu au putut oferi mai multe date asupra consecintelor acestei masuri. "O situatie exacta o vom avea dupa definitivarea operatiunilor de centralizare a tuturor datelor", spune Tudor. Raportat la anul fiscal trecut, veniturile reprezentate de vinzarea de bilete pe rute interne sint de circa 10% din totalul veniturilor rezultate din comercializarea biletelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.